Tuesday, February 19, 2008

Парис Хилтон је наследница ланца хотела Хилтон, као и породичног богатства у некретнинама и инвестицијама

Парис Хилтон

Парис Хилтон

На конференцији за штампу у Минхену
рођена:     17. фебруар 1981.
Њујорк, САД
преминула:    

Парис Витни Хилтон (енгл. Paris Whitney Hilton; рођена 17. фебруара 1981. године) је наследница ланца хотела Хилтон, као и породичног богатства у некретнинама и инвестицијама. Бави се и манекенством и глумом.
Садржај

    * 1 Почеци
    * 2 Каријера
          o 2.1 Певачка каријера
          o 2.2 Волонтерски рад
    * 3 Слава
    * 4 That's hot!
    * 5 Тинкербел
    * 6 Види још
    * 7 Спољашње везе

Почеци [уреди]

Рођена је у Њујорку као најстарије дете Ричарда Хилтона и Кети Ричардс. Има млађу сестру Ники, као и два млађа брата, Барона Хилтона Трећег и Конрада Хилтона.

Хилтонова је по мајчиној линији нећакиња две холивудске звезде из 70-тих година, Ким Ричардс и Кајл Ричардс. Преко брачних веза у сродству је са Жа Жа Габор (мађарском глумица који је била у браку са Конрадом Хилтоном, прадедом Парис Хилтон) као и са глумицом Елизабет Тејлор (глумичин први муж, Конрад Николсон Хилтон Млађи, био је прастриц Парис Хилтон).

Када је Конрад Хилтон преминуо 1979. године, својим наследницима није оставио ништа. Барон Хилтон је покренуо парницу и добио је 1988. године. Према магазину Форбс из 2005, богатство Барона Хилтона процењује се на око 1.000.000.000 долара, а процењује се да ће Парис Хилтон наследити око 50.000.000 долара.

Хилтонова је променила неколико домова као дете, од Волдорф-Асторијал хотела у Њујорку, до Беверли Хилса и Хамптона. Тренутно њени родитељи поседују 30 милиона долара вредну вилу у Бел Еру, имање од 12 милиона долара у Хамптону, као и 10 милиона долара вредну кућу у холивудским брдима где њена сестра и она често одседају и одакле излазе у проводе по клубовима Лос Анђелеса.

После завршене гимназије у Њујорку, из које се исписала па тек касније матурирала, Парис Хилтон није наставила школовање.
Једна ноћ у Паризу, ДВД омот
Једна ноћ у Паризу, ДВД омот

Хилтон је снимила кратки порнографски филм са тадашњим дечком Риком Соломоном који је објављен на интернету непосредно пред емитовање Једноставног живота (The Simple Life), направивши сензацију у медијима. 9. јуна 2004. Рик Соломон објавио је и ДВД под називом Једна ноћ у Паризу. Парис Хилтон је прво тужила Соломона, али је нагодбом тужба повучена, а Хилтонова је добила 400.000 долара и право на проценат од зараде филма, а сав новац је дала у добротворне сврхе.

Од 2002. па до почетка 2003. била је верена са Џејсоном Шоом (Jason Shaw), моделом куће Томи Хилфигер, а 9. маја 2005. објавила је заруке са Парисом Лацисом, грчким богаташем. Али, 1. октобра исте године, објавила је да су заруке раскинуте. Убрзо после тога почела је излазити са Ставросем Нијархосом Трећим, изданком лозе грчких бродовласника, али је 2. маја 2006. публицист Елиот Минц објавио да је пар раскинуо.

Каријера [уреди]

У протеклих неколико година, Парис Хилтон постала је славна као телевизијска и филмска глумица те као модел. Према магазину Форбс, у периоду од 2003. до 2004. зарадила је око 7.500.000 долара глумећи на филму и телевизији, као и додатних 15.500.000 долара од разних наступа. У том периоду доспела је на списак 100 најславнијих личности на свету по магазину Форбс.

Певачка каријера [уреди]

Средином 2006. издала је албум Парис.

Волонтерски рад [уреди]

У новембру 2004. прикључила се акцији Шона Коумса (познатијег као Пи Диди) (Sean "P. Diddy" Combs) под називом "Гласај или умри" чими су желели подстаћи младе бираче на америчким председничким изборима 2004. Међутим, оштро је критикована у јавности када се када се открило да није ни гласала нити се пријавила да гласа. [1][2]

Слава [уреди]
Насловница Плејбоја за март 2005
Насловница Плејбоја за март 2005

Парис Хилтон и њена сестра Ники су познате по свом монденском начину живота. Парис је чак покушала да од свог имена изгради "бренд" (као, на пример Доналд Трамп).

Њен "дивљи" начин живота тема је чланака разних таблоида. Године 2000. часопис National Enquirer објављује вест да је њена веза са Леонардом Дикаприом много више од пријатељства. Такође су је повезивали са многим познатим личностима као што су глумац Едвард Ферлонг, боксер Оскар де ла Хоја, модел Џејсон Шо, играч америчког фудбала Брајан Ерлакер, као и певач групе Бекстрит бојс Ник Картер.

У јесен 2004, Парис је објавила књигу Confessions of an Heiress: A Tongue-in-Chic Peek Behind the Pose са мноштвом њених фотографија и савета око његе богаташких паса. Наводно је за књигу добила унапред 100.000 долара. Иако је јавност није схватила превише озбиљно, књига је доспела на листу бестселера часописа Њујорк тајмс.

Појавила се на насловници мартовског броја Плејбоја у 2005. години са титулом "Секс звезда године" у списку од 25 најсексепилнијих познатих личности. Међутим, Хилтонова је касније тврдила да је на насловној страни само њој слична девојка, а њен агент није знао одакле Плејбоју те фотографије. [3]

That's hot! [уреди]

That's hot! (или преведено са енглеског "То је супер") је узречица коју користи Парис Хилтон (иако је прво почела употребљавати Никол Ричи у емисији Једноставан живот [4]). Године 2004. Хилтонова је заштитила ту реченицу као трејдмарк (робну марку) са жељом да гардероба коју креира носи ту ознаку.

Тинкербел [уреди]

Тинкербел Хилтон (енгл. Tinkerbell Hilton), рођена 31.октобра 2002 у Атини, Грчка је чивава, кућни љубимац Парис Хилтон. Купљена је од Грчког узгајивача по цени од 3.000 €. Тинкербел се често појављивала са својом власницом на разним јавним и друштвеним догађајима, као и у све три сезоне риалити емисије The Simple Life (Једноставан живот).

Године 2004, била је "аутор" мемоара, Дневник Тинкербел Хилтон (The Tinkerbell Hilton Diaries), са помоћним писцем Д. Ресин. Дванаестог августа 2004 Тинкербел је нестала када је неко провалио у имање Хилтон, и расписана је награда од 5.000$. Тинкербел је нађена шест дана после код комшија.

У лето 2005, Парис Хилтон је незванично дала Тинкербел својој мајци, за узврат мањег пса Бамбија, пошто се Тинкербел удебљала [5]. Првог децембара, Тинкербел је поново виђена са власницом на разним друштвеним догађајима.

Тинкербел је добила име по лику из романа Петар Пан.
Филмографија
Год.     Српски назив     Оригинални назив     Улога
2003         The Simple Life        
2004         The Simple Life 2: Road Trip        
        Raising Helen     камео    
2005         The Simple Life: Interns        
2005         Saturday Night Live        

No comments: