Tuesday, February 19, 2008

Paris Hilton är en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell med kontrakt hos Ford Models

Paris Hilton

Paris Hilton
Paris Hilton i publiken på 2007 Video Music Awards
Född     17 februari 1981 (26 år)
New York City, New York, USA USA
Yrke/uppdrag     Fotomodell
Skådespelare
Musiker
Webbplats     ParisHilton.com


Paris Whitney Hilton, född 17 februari 1981 i New York City, New York, är en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell med kontrakt hos Ford Models.
Innehåll
[göm]

    * 1 Bakgrund
    * 2 Karriär
    * 3 Fängelse
    * 4 Filmografi
    * 5 Diskografi
          o 5.1 Studioalbum
          o 5.2 Singlar
    * 6 Källor
    * 7 Externa länkar

Bakgrund [redigera]

Paris är dotter till Richard Hilton och Kathy Hilton och ett av många barnbarnsbarn till Conrad Hilton, grundaren av hotellimperiet Hilton. Hon är storasyster till Nicky Hilton och har två bröder, Barron Nicholas Hilton och Conrad Hughes Hilton. Enligt brittiska The Times ägs 5% av aktierna i Hilton-hotellen av Hilton-familjen genom Barron Hilton, Paris Hiltons far är ett av åtta barn till Barron Hilton[källa behövs] .

Karriär [redigera]

Hiltons karriär började i och med deltagandet i TV-serien The Simple Life, där hon och Nicole Richie i första säsongen 2003 bytte ut sina privilegierade liv mot "det enkla livet", hos en bondfamilj. Den andra säsongen var de på husvagnssemester och i den tredje åkte de USA runt med Greyhoundbuss och provade på olika jobb. Paris Hilton var känd och omskriven redan innan TV-serien, främst för att hon var rik och orsakade skandaler. Paris kommer även att designa egna skor och öppna en skoaffär helt med sina egna skor.

Populariteten tog fart på allvar i oktober 2003, då en tre år gammal privat sexvideo med henne och Rick Salomon spreds över Internet.

Under 2006 började Paris Hilton även lanseras som popstjärna. Hennes första singel, Stars Are Blind, nådde stora framgångar på några av de största musiklistorna. I mitten av augusti 2006 släpptes Paris självbetitlade debutalbum.

Fängelse [redigera]
Paris Hiltons polisfoto
Paris Hiltons polisfoto
Paris Hilton vid en presskonferens i München den 20 maj 2005
Paris Hilton vid en presskonferens i München den 20 maj 2005

Den 5 maj 2007 dömdes Hilton till 45 dagar i fängelse efter att ha kört utan körkort i Los Angeles. Körkortet hade hon tidigare blivit av med då hon kört påverkad av alkohol. Domen avtjänades från den 5 juni och framåt, domaren poängterade att Hilton inte har någon särbehandling att vänta sig.[1] Hon kommer ändå enligt senare uppgifter att få avtjäna straffet på en anstalt med bättre förhållanden, där det inte finns "vanliga kriminella" fångar, vilket annars vore en risk för en känd person som Paris.[2] Hennes fängelsestraff reducerades till 23 dagar, och den 3 juni 2007 anmälde hon sig för att avtjäna sitt straff, nästan två dagar tidigare än planerat. Hon sattes på ett kvinnofängelse i Lynwood, Kalifornien, i en avdelning avsedd för bland annat poliser och kända personer.

7 juni släpptes Paris Hilton fri efter att ha avtjänat tre dagar av sitt fängelsestraff. Istället fick hon husarrest och en fotboja att bära i 40 dagar.[3] Emellertid hade denna frigivning aldrig godkänts av domare, vilket gjorde att Paris fick återgå till fängelset, och tillbaka till det ursprungliga straffet på 45 dagar.[4]

Filmografi [redigera]

    * 2001 - Zoolander (cameoroll som sig själv)
    * 2003 - Wonderland
    * 2003 - Katten i hatten
    * 2004 - Helens små underverk
    * 2005 - House of Wax
    * 2007 - Pledge This!
    * 2007 - Bottom's up

Diskografi [redigera]

Studioalbum [redigera]

    * 2006 – Paris

Singlar [redigera]

    * 2006 – Stars Are Blind
    * 2006 – Turn It Up
    * 2006 – Nothing in this World

No comments: